Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Suzuki Marauder VZ800

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Suzuki Marauder VZ800    ned 18 oľu 2012, 13:01

Uzeo sam Maraudera za kojeg sam se neki dan ovdje raspitivao Very Happy
motor je 2000-a god, kupljen od drugog vlasnika









37000 km



u drustvu mog R-a roker







e sad imam nekoliko pitanja, pati me ručni čok, uporno se vraća nazad kad ga potegnem, probavao sam ga zakrenuti u stranu da ostane ali se vraca na prvi zub pa ga je malo nezgodno paliti posto treba stisnut kvačilo, pritisnut taster i povući čok a 3 ruke nemam Very Happy jel neko imo takvih problema, jer mi kućište njegovo ne izgleda kao da se da rastavit pa da zavirim u čem je greška....

i imam još jedan problem s njim, osim što mu treba dosta struje da zavrti da upali (on kad nema snage okrenut stavim aku u R-a i sastavi na prvi zub) čim se malo zgrije počne dosta čudno raditi, ne prima gas nego se davi i pukne na filter zraka, ali to se dešava možda 15-30 sekundi, nekad nakon toga odradi super i dalje sve 5, i na leru radi kak treba i u vožnji, a ako krepa u tom razmaku onda ga nemrem upalit nego mi pocica akumulator od verglanja a sastavi na sekundu dvije i krepa, ne pada mi ništa na pamet šta bi ga moglo zezat...
i uz to fila akumulator više na leru nego u vožnji, na leru mi je napon oko 14,1 V, a kad dam gas oko 13,6-13,8 V, akumulator nije baš bajan ali drži struju još uvijek pa bi možda moglo bit do njega ili nešto drugo vuče struju...

EDIT: i zaboravio sam još jednu stvar, di bi mogo najpovoljnije proći za crash bar i da li netko zna od kojeg motora, po mogućnosti R-a bi kotači mogli pasati na Maraudera uz što manje prepravke, najveći razlog za to bi mi bile kočnice tako da ima 2 diska naprijed i jedan iza umjesto doboša, a i ove balonke mi ne sjedaju nikak, baš me bodu u oči...
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2181
Godina imam : 45
Prebivalište : Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    ned 18 oľu 2012, 13:42

Lijep motor. Sviđa mi se što nije crni. Very Happy

Kupi si akumulator, za početak. Rolling Eyes
[Vrh] Go down
http://www.hr-kamioni.com
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    ned 18 oľu 2012, 14:03

Kicho je napisao/la:
Lijep motor. Sviđa mi se što nije crni. Very Happy

Kupi si akumulator, za početak. Rolling Eyes

ne mogu garantirat da ce ostat žuti Very Happy
za pocetak sam ubacio akumulator iz R-a, ali ovo kak se davi nije do akumulatora garant Razz
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3083
Godina imam : 36
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki VZR 1800
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    ned 18 oľu 2012, 19:29

lijep primjerak suze
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3862
Godina imam : 32
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    ned 18 oľu 2012, 20:01

cestitke na novom bikeu i puno lijepih kilometara dobar
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    pon 19 oľu 2012, 15:01

dobrodošao u klub "VZ" dobar dobar i lipi suzukić ilovesuzukibikes

a odgovor i riješenje za čok ....



samo trebaš stisnuti iza poluge od čoka i čok se više neče vračati!!!
[Vrh] Go down
MP86
man
man


Broj postova : 463
Godina imam : 30
Prebivalište : Zagreb - Gajnice
Vozim : VN 800 Bobber
Na forumu od : 12.10.2011

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    pon 19 oľu 2012, 16:05

dobar bajk!
još sredi te sitnice i gas dobar

[Vrh] Go down
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    pon 19 oľu 2012, 21:04

ahahahahhaha, znao sam da je neka pi*darijica oko čoka, letim u garažu vidit jel šljaka Very Happy
hvala svima na ljepim željama i komentarima, i ak nekom pada na pamet ovo za gušenje vičiteeee da mogu bez brige :harley: okolo Very Happy

i zapela mi za oko ova boja, tj folija, znači obukao bi komplet motor u nju, s tim da bi ostavio onaj Marauder znak na tanku, čini mi se bolja solucija nego lakiranje jer je boja ok pa mi ju je žao šmirglat







šta kažete kako vam izgleda? nažalost (ili na sreću) nema ni jedan motor da je s njom rađen da se bolje vidi kak bi ispalo... mišljenja molim.... Very Happy
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3064
Godina imam : 56
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 06:36

Inprovizacija pljuga
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1621
Godina imam : 44
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 08:29

...kad rijesis chok, znaci da kad bude prilikom paljenja ostajao u krajnjem izvucenom polozaju, tek tada treba traziti daljnji uzrok......neznam kakvo imas ubrizgavanje, rasplinjac ili injektore, no ukoliko ti se pucanje na filtreru nepravilan rad pod chokom dogadja dalje, onda je stvar do podesenosti smjese na hladnom startu....a dugim "verglanjem" nafilas prilicno benzina u cilindre tak da ga jednostavno "presaugas" i onda se ovaj tekuci benz nemre sam tak zapalit....
...kaj se tice punjenja akumulatora tu je sve u granica dozvoljenog, te nije potrebno mijenjat akumulator ako "drzi" struju i napon....a to kaj se isprazni prilikom "verglanja"....a kak nebi kad alnaser povuce prilicno veliku struju za tak mali aku...
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 5188
Godina imam : 34
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 09:59

Sheva je napisao/la:


EDIT: i zaboravio sam još jednu stvar, di bi mogo najpovoljnije proći za crash bar i da li netko zna od kojeg motora, po mogućnosti R-a bi kotači mogli pasati na Maraudera uz što manje prepravke, najveći razlog za to bi mi bile kočnice tako da ima 2 diska naprijed i jedan iza umjesto doboša, a i ove balonke mi ne sjedaju nikak, baš me bodu u oči...

Lijepa pila, sretno i drži kotače na cesti!

Član foruma (nije aktivan) je ugradio kotače sa gsx-r sa dva diska na prednjem kotaču i up-side down vilicom. Znam da su trebale neke preinake ali nije tak strašno. Vidio sam to uživo tak da znam da funkcionira (dapače i vozi sam). Detalje nažalost neznam. Znam da se radilo o Marauderu iz '97.
E da može se staviti i otraga felga s diskom ali se mora mjenjati zadnja vilica na koju se montiraju nosači za amortizere.

Ovo sam ja laički napisao koliko se sjećam iz razgovora i viđenog kod marsya, ali tu ima i stručnijih osoba koje će znati koliki je to posao, jer sve se može - samo je pitanje truda, vremena i novaca.
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 5188
Godina imam : 34
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 10:09

Evo ti još jedan zanimljiv link:
http://www.mtc-motorrad.de/typo/Zahnriemen-Umbau.40.0.html

- zamjena lanca, remenom...
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 10:39

Vladek je napisao/la:
Evo ti još jedan zanimljiv link:
http://www.mtc-motorrad.de/typo/Zahnriemen-Umbau.40.0.html

- zamjena lanca, remenom...

interesantno ali za suzuki vz 800 samo Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked 1350 eura to je strava Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
[Vrh] Go down
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 11:21

mrljo#2 je napisao/la:
...kad rijesis chok, znaci da kad bude prilikom paljenja ostajao u krajnjem izvucenom polozaju, tek tada treba traziti daljnji uzrok......neznam kakvo imas ubrizgavanje, rasplinjac ili injektore, no ukoliko ti se pucanje na filtreru nepravilan rad pod chokom dogadja dalje, onda je stvar do podesenosti smjese na hladnom startu....a dugim "verglanjem" nafilas prilicno benzina u cilindre tak da ga jednostavno "presaugas" i onda se ovaj tekuci benz nemre sam tak zapalit....
...kaj se tice punjenja akumulatora tu je sve u granica dozvoljenog, te nije potrebno mijenjat akumulator ako "drzi" struju i napon....a to kaj se isprazni prilikom "verglanja"....a kak nebi kad alnaser povuce prilicno veliku struju za tak mali aku...

ostajao je izvucen ali sam ga drzao rukom, nije neka sreca ali to je to, sad ostaje fino ko na videu ovom Very Happy
budem išao probat kak sad radi, friško sam napunio akumulator Very Happy
sve mi se cini da cu kupit 2 nova pa da ne razmisljam ni za jedan motor, samo da rijesim ove gluposti prvo da mi ne unisti novi sa praznjenjem i punjenjem

@Vladek: ovo sa remenom je zanimljivo ali kosta kao trecina motora raz1
za kotače sam trazio po netu ali mi uglavnom baca neke ekstremne prerade sta mi nije interesantno jer se upotrebljivost motora smanjuje a financije isušuju Very Happy

a ovo da je pitanje vremena, truda i novca se svodi na pitanje novca Very Happy

i nije niko napiso kak vam se cini ova boja, tj kak bi vam leglo na vz-a
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 11:27

meni se sviđa boja ...samo di češ staviti tu foliju i koliko para pjeva???
[Vrh] Go down
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 11:37

obuc cijeli motor u tu boju, samo znakovi ce ostat da se vide (znaci ovi marauder bocni), skinut ih, navuc foliju i vratit nazad...
a cijena je ne prijateljska nego bratska jer jako dobar frend s tim radi pa uglavnom platim materijal a ruke zbilja malo, inače ova folija nije baš lako dostupna, u njemačkoj se može svega na par mjesta nabavit pa sumnjam da ce se pojavit još netko sa tom bojom sto nije slucaj sa matt crnom folijom, volim takve sitnice da su malo posebnije...
a ako bude djelovao previše zatvoren u toj boji (ako se odlucima na nju) onda se daju dodat jos crte neke preko folije sa drugom bojom, prijelazi tj visina folije je jako mala, minimalna, pa izgleda odlično...

evo primjer motora odrađenog sa folijom, i ako se tko odluci na nesto takvo slobodno na PM pošaljite upit pa vas spojim sa majstorom uz nešto niže cijene naravno...
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3064
Godina imam : 56
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 11:51

Vladek je napisao/la:
Sheva je napisao/la:


EDIT: i zaboravio sam još jednu stvar, di bi mogo najpovoljnije proći za crash bar i da li netko zna od kojeg motora, po mogućnosti R-a bi kotači mogli pasati na Maraudera uz što manje prepravke, najveći razlog za to bi mi bile kočnice tako da ima 2 diska naprijed i jedan iza umjesto doboša, a i ove balonke mi ne sjedaju nikak, baš me bodu u oči...

Lijepa pila, sretno i drži kotače na cesti!

Član foruma (nije aktivan) je ugradio kotače sa gsx-r sa dva diska na prednjem kotaču i up-side down vilicom. Znam da su trebale neke preinake ali nije tak strašno. Vidio sam to uživo tak da znam da funkcionira (dapače i vozi sam). Detalje nažalost neznam. Znam da se radilo o Marauderu iz '97.
E da može se staviti i otraga felga s diskom ali se mora mjenjati zadnja vilica na koju se montiraju nosači za amortizere.

Ovo sam ja laički napisao koliko se sjećam iz razgovora i viđenog kod marsya, ali tu ima i stručnijih osoba koje će znati koliki je to posao, jer sve se može - samo je pitanje truda, vremena i novaca.
treba samo trn od trokuta promjeniti ako je komplet vilica-točak-diskovi i kočiona klješta Twisted Evil a šta se tiče lakiranja uvjek je bolje nego folije koje su čista inprovizacija (auto je jeftinije obljepiti nego raditi promjenu boje) koja kod motora meni osobno ne prolazi pljuga
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 15:57

Ja sam imao isto to mišljenje, R-a smo lakirali u 3 boje i komplet je odrađen bez naljepnica, jedino R i 1000 je naljepljeno i to mi je žao ali budem nekad i to popravio da je sve boja i lak.
Ali žao mi je dirati orginalnu boju na vz-u, da je ona crna vec bi bio u šprickitu Twisted Evil ali i ove folije novijih generacija su takve da bi teško uspio dobiti tu boju lakiranjem i dovoljno su debele da ne izgledaju bezveze, pogotovo ove matt metalic, uglavnom ako uspijem odraditi sve kako sam zamislio mozda te natjeram da promjeniš mišljenje Very Happy a ako i ne, opet dobro, o okusima se ne raspravlja, po njima se pljuje Very Happy
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3064
Godina imam : 56
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 17:44

Sheva je napisao/la:
Ja sam imao isto to mišljenje, R-a smo lakirali u 3 boje i komplet je odrađen bez naljepnica, jedino R i 1000 je naljepljeno i to mi je žao ali budem nekad i to popravio da je sve boja i lak.
Ali žao mi je dirati orginalnu boju na vz-u, da je ona crna vec bi bio u šprickitu Twisted Evil ali i ove folije novijih generacija su takve da bi teško uspio dobiti tu boju lakiranjem i dovoljno su debele da ne izgledaju bezveze, pogotovo ove matt metalic, uglavnom ako uspijem odraditi sve kako sam zamislio mozda te natjeram da promjeniš mišljenje Very Happy a ako i ne, opet dobro, o okusima se ne raspravlja, po njima se pljuje Very Happy
crna metalik boja i mat lak i to je to, površina je kako se nanese glatka(mat) ili gušći lak pa dobiješ grublju površinu Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
v-twin
man
man


Broj postova : 144
Godina imam : 41
Prebivalište : split
Vozim : xvs 1100 classic
Na forumu od : 21.11.2007

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 19:08

imao sam maraudera i isti problem sa čokom
rješio sam ga tako da sam na viziru stalno nosio štipalku tako da je štipaljka napravila jako puno kilometara
štipaljku staviš između rućice čoka tako da se ne može vratiti ako ti još šta zatreba samo se javi roker [img]

[/img]
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 20:06

v-twin je napisao/la:
imao sam maraudera i isti problem sa čokom
rješio sam ga tako da sam na viziru stalno nosio štipalku tako da je štipaljka napravila jako puno kilometara
štipaljku staviš između rućice čoka tako da se ne može vratiti ako ti još šta zatreba samo se javi roker [img]

[/img]

a tako jednostavno za riješiti.... Very Happy

samo stisnuti vijak iza poluge od čoka
[Vrh] Go down
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 20:07

@maxart: ak ne budem zadovoljan sa folijom bit ce takav proces, jer ovdje kod nas nitko ne radi sa mat lakom, majstora moras molit da zamuti perlu kak ti hoces a ne po karticama i svasta nesto, tuga do bola

@v-twin: ovo sa kvacicom je super i jednostavno rijesenje ali sam ga sredio, znaci zategnuo kao na videu i stoji fino čvrsto, ne vraća se i ne pada Very Happy

opet pitanje za vlasnike (hahhaa šta sam glup i dosadan i niš ne znam Smile )
jeste zapinjali svuda sa onom elektronikom sta ima rebra na sebi odozdola, znaci sta stoji sa donje strane motora ispred zadnjeg kotača, probao sam ju pipnut i ne djeluje mi baš nešto vruća da bi trebala imat protok zraka po sebi, tak da ju planiram dignut negdje gore više, radio tko? problemi neki naknadni?
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 20:10

Sheva je napisao/la:
@maxart: ak ne budem zadovoljan sa folijom bit ce takav proces, jer ovdje kod nas nitko ne radi sa mat lakom, majstora moras molit da zamuti perlu kak ti hoces a ne po karticama i svasta nesto, tuga do bola

@v-twin: ovo sa kvacicom je super i jednostavno rijesenje ali sam ga sredio, znaci zategnuo kao na videu i stoji fino čvrsto, ne vraća se i ne pada Very Happy

opet pitanje za vlasnike (hahhaa šta sam glup i dosadan i niš ne znam Smile )
jeste zapinjali svuda sa onom elektronikom sta ima rebra na sebi odozdola, znaci sta stoji sa donje strane motora ispred zadnjeg kotača, probao sam ju pipnut i ne djeluje mi baš nešto vruća da bi trebala imat protok zraka po sebi, tak da ju planiram dignut negdje gore više, radio tko? problemi neki naknadni?

nikad nisam zakvačio i ne smeta ....tako da i ti ne trebaš se mučiti to premještati zato jer i ti nečeš sigurno zakvačiti dobar
[Vrh] Go down
Sheva
man
man


Broj postova : 36
Godina imam : 29
Prebivalište : SK
Vozim : Suzuki
Na forumu od : 03.03.2012

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 20:13

poč85 je napisao/la:
Sheva je napisao/la:
@maxart: ak ne budem zadovoljan sa folijom bit ce takav proces, jer ovdje kod nas nitko ne radi sa mat lakom, majstora moras molit da zamuti perlu kak ti hoces a ne po karticama i svasta nesto, tuga do bola

@v-twin: ovo sa kvacicom je super i jednostavno rijesenje ali sam ga sredio, znaci zategnuo kao na videu i stoji fino čvrsto, ne vraća se i ne pada Very Happy

opet pitanje za vlasnike (hahhaa šta sam glup i dosadan i niš ne znam Smile )
jeste zapinjali svuda sa onom elektronikom sta ima rebra na sebi odozdola, znaci sta stoji sa donje strane motora ispred zadnjeg kotača, probao sam ju pipnut i ne djeluje mi baš nešto vruća da bi trebala imat protok zraka po sebi, tak da ju planiram dignut negdje gore više, radio tko? problemi neki naknadni?

nikad nisam zakvačio i ne smeta ....tako da i ti ne trebaš se mučiti to premještati zato jer i ti nečeš sigurno zakvačiti dobar

haha, u 2 dana drmno s tim 2 puta, divljak sam, šta ćeš roker lol!
šalu na stranu, na rizol zakačim, al taman mi fali centimetar taj Very Happy
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1258
Godina imam : 31
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    uto 20 oľu 2012, 20:15

a nema ti onda druge nego da premjestiš
[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Suzuki Marauder VZ800    Today at 22:50

[Vrh] Go down
 
Suzuki Marauder VZ800
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Mojih/Vaših par najdražih motora (+slike istih)

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CROATIA-CHOPPER-CUSTOM-CRUISER-FORUM :: Welcome (dobrodošli) Bikers :: Moj bike- "My bike"-
Forum(o)Bir: