Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2784
Godina imam : 44
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN900 Vulcan Classic 2006.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 24 oľu 2012, 12:19

Lijepo izgleda, očuvano! Neka te lijepo služi u sreći, zdravlju i veselju... a VN.... najbolje će biti ako bude kako si odlučio roker
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2821
Godina imam : 48
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 24 oľu 2012, 19:23

Imenjče Vespač je extra dobar slinim a mogu ti reći da mi se boja jako sviđa, neka je sretna i ugodna vožnja !
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3012
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 25 oľu 2012, 09:30

NadanVN je napisao/la:
Jack je napisao/la:
dobro je, počeo si u tom uživati Very Happy

iako mi još nije jasno Embarassed

O.S.A. je Vespa...
a što je OSI i OSU tongue

Ni meni baš nije jasno ali ako je njemu dobro i meni je... biker2

ma sve je jasno, malo zezam Staina tongue
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
stain
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2945
Godina imam : 905
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 09:09


La primavera è arrivata

Neprestano mi se mota ta rečenica po glavi, kad god čujem njeno veselo prduckanje, kad osijetim topli zrak koji mi struji po nasmiješenom licu. Miris dvotaktola izmješan sa mirisom procvjetalih badema i "lagani KLAK" kad ubaciš u prvu.
Zanimljivo je kako mi se totalno drugačije misli i glazba motaju po glavi dok se vozim Vespom za razliku od one dok se vozim na VN-u. Ne kažem da je nešto od toga bolje, jednostavno je totalno drugačije.

Što napisati o Vespi, uopće? Vespa ko vespa ili kako je rekao jedan moj poznanik: Kad je upališ koliko god da šuška isto će toliko šuškat i za 3, 5, 10 godina i ništa joj neće bit. Istina može ona šuškat i manje, ako se uloži nešto novca, truda i vremena, pa se napravi neki ozbiljniji servis, a i ne mora Smile U svakom slućaju, ovaj moj primjerak izgleda jako uredno, iako joj je već (ili tek) 10 godina! Prijašnji su vlasnici (a bilo ih je dva) nešto prčkali po karburatoru, tako da je na kraju završila sa karburatorom stare vespe, bez miješalice ulja tako da na pumpi moram "drkat sa menzurama" i točit ulje u rezervar goriva Sad iako imam spremnik ulja… To sam odlućio riještiti tako da sam naručio novi original karburator koji će ovih dana biti montiran, ujedno će jedan vrsni majstor napraviti kompletan pregled motora i zamijeniti sve što treba zamjeniti tako da ne moram o tom dijelu uopće razmišljati.



Ajmo sad na ono zanimljivije, vozne osobine Smile Iako su prvi dojmovi bili "ubi bože" već nakon par dana smo se Vespa i ja toliko navikli jedno na drugoga da više niti na wc ne idem pješke Smile Naime, prvu je utakmicu izgubila u odnosu na VN-a, ali to je samo zato što je tek promijenila trenera i zato što se nije igralo na domaćem terenu! Naime, nakon 300-tinjak kila teškog motora sa prednjim kotačem od 21" sjesti na Vespu (100kg sa kotačićima od 10") i prvu vožnju odvesti međugradsku ( samo 40-tak km, ali ipak otvorene ceste) bilo je više nego zanimljivo! Cijelo vrijeme sam imao osječaj kao da se snima najnoviji nastavak filma glup i gluplji ali sa mnom u glavnoj ulozi. Jbg. imam 192cm visine i Vespica se potpuno izgubila ispod mene, naviklog na teški motor upravljan sa visoko i široko (ovo shvatite uslovno, jer ima puno viših i širih ape-ova od moga) postavljenim "ape hangerom" držanje malog vespinog upravljačića izgledalo je u najmanju ruku smiješno (bar meni u tom trenutku) Nadalje, svaka, pa i najmanja neravnina na cesti ima utjecaj na stabilnost motora, djete koje uz put jede trešnje i baca koštice po cesti, može predstavljat problem. Ali zato razvije nevjerovatnu brzinu od cijelih 80-90 km/h i za to joj ne treba cijeli put od Sinja (gdje je kupljena) do Splita. Već nakon 10-tak minuta vožnje uhvatili smo najveću moguču brzinu, ali nažalost tada je došla uzbrdica….




Ali dobro, mislim da nije fer toliko je pljucat: gostujući teren, tek promijenjen trener, mislim da je zaslužila da joj se pruži šansa. Nažalost, Vespa je izgubila još jednu utakmicu i to na domaćem terenu (u gradu)! Ovaj put zbog očite naklonosti sudca (mene). Naime, dan nakon što sam je doveo iz Sinja išao sam izvaditi VN-a i odvesti na pranje, jbg. još pod dojmom jučerašnje vožnje od Sinja do Splita, imao sam osječaj kao da sam iz Fiće sjeo u Lexusa! 2:0 za VN-a sad već dobro bježi na tablici, ko' Dinamo Hajduku!!! Ok, veliki šampion je opran, kromirani dijelovi su uglancani, ofarbani dijelovi ispolirani sjaji se ko Rabuzinovo sunce usred Maksimira!

Vespa, iako poražena dva puta za redom i dalje blista i mami osmijeh na lice ponosnog vlasnika, čeka svoju šansu da se dokaže. Na neki naćin mi je čak bilo i žao što je tako poražena pred vlastitom publikom, iako nepravedno nije bilo nimalo ugodno. Treći dan, dan velikog derbija, Vespa izlazi na teren iako još uvijek nosi ozljedu (stari karburator, te neoriginalni i slabiji akumulator, što je otkriveno na dodatnom liječničkom pregledu, nakon što je transfer već odrađen) pali naravno iz prve uz povlaćenje čoka i malim koracima od 10" ponosno izlazi na teren!

Lijep je sunćani dan, temperatura je ugodnih 20 stupnjeva miris dvotaktola i veselo prduckanje Smile Treba li išta više za savršen dan? Treba, naravno! Hrpa obaveza koje treba obaviti po gradu, ako ih nema uvijek ih je moguće izmisliti. Pa sam tako i ja uz par stvari koje je realno trebalo obaviti ismislio još par koje će me zadržati na Vespi cijeli dan! Stalno sam negdje nešto trebao pogledati, obaviti, zaletiti se… A tek kada sam otkrio da više nisam toliko širok, i da više ne trebam čekati zadnji u koloni na semaforu, gdje mi je kraj, ima li ga uopće? Mali volan, uski smiješni kotačići, slabi motor, nema toga više, sve je nestalo. U trenu si s jedne lokacije na drugoj, mogu koristiti pravce kojih se sjećam još od srednje škole kad sam zadnji put vozio Vespu po ovom gradu. Parkiranje, apsolutno gdje god se nađeš, a obićno ispred samog ulaza. Ne gubiš po desetak minuta na skidanje sa motora i penjanje na isti (uključeno oblačenje zakopčavanje, parkiranje, manevriranje ili/i ma nerviranje) Ljudi moji, ovu utakmicu kao da igra samo jedna momčad, neka mi oproste oni koje će slijedeća izjava ubosti malo jače, ali ovo izgleda kao kad se Real (ili je ono bilo Lyon) igrao sa Dinamom! Vespa je napokon dobila svoju prvu utakmicu! (Da se razumijemo, nije mi namjera nikoga omalovažavati ni vrijeđati, već mi se usporedba učinila zanimljivom. Jednako mi nije drago kad Hajduk izgubi od Dinama, kao što ne volim kad Dinamo gubi u ligi prvaka!)




Vratimo se mi onom o ćemu i trebamo pisati ovdje. Dakle vožnja Vespe u odnosu na vožnju VN-a i nema neke prevelike slićnosti osim dva kotača i mjenjača brzina sve ostalo je potpuno različito, iako je i mjenjač na krivom mijestu Very Happy Nemali broj puta sam u ovih par dana koliko sam kombinirao vožnju Vespe i VN-a na VN-u pokušavao šaltati zakretanjem ljeve ručice, i obrnuto na Vespi lijevom nogom bezuspješno tražio mjenjač. Vespa me jako ugodno iznenadila po pitanju kočnica, zadnja koju sam vozio prije nekih 15-tak godina bila je opremljena bubnjem ili doboš kočnicama i naprijed i nazad, a ova naprijed ima disk i to je popriličan pomak u odnosu na doboš. Iako traži neko vrijeme privikavanja, ako se prelazi sa doboša, pa i u mom slućaju, jer kočnica "jako grize", ali mali kotači i smiješan balans cijele vespe, a usuduio bi se reči i konstrukcija prednje vilice će te vrlo brzo spustitin na asfalt ukoliko dođe do proklizavanja prednjeg kotača za vrijeme kočenja. Zadnja je i dalje bubanj kočnica i u principu s njom samo malo "pomažem" prednjoj pri kočenju, odnosno održavam raspored težine motora onakvim kakav želim za vrijeme kočenja, naravno ovisno o potrebi svake pojedine situacije. Možda sam ipak pretjerao sa onom gore izjavom o sličnosti vožnje VN-a i Vespe to je neki moj prvi dojam, iako već danas kužim da tu ima i naginjanja, i countersteringa ali za sve to je trebalo iskalibrirat mene i i moj osjećaj u vožnji, jer je ipak razlika u dužini i težini velika, a naravno da i veličina kola ćini svoje.

Ipak mislim da je potpuno besmisleno uspoređivati te dvije klase, kao što je besmisleno uspoređivati Hajduk i Dinamo ili Dinamo i Real, ali može se jer svi oni ipak igraju nogomet. Wink





Zadnja promjena: stain; sub 31 oľu 2012, 11:20; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
zed12
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 1763
Godina imam : 42
Prebivalište : ni vrit ni mimo
Vozim : da
Na forumu od : 02.03.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 09:41

Jako lijepo, čak i moja princeza kaže da je prekrasna takva crvena.( Tata budeš si i ti kupio crveni motor, taj mi je ljepši)
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 6487
Godina imam : 49
Prebivalište : Nasice
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 09:56

..kao i uvijek. tekst i slike odusevljavaju... king :queen:

_________________
.. Mark Twain: "Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoju razinu, a onda pobijediti na iskustvo"..

*** Flickr Photos
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3064
Godina imam : 56
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 10:47

E sad sam u dilemi šta da više pohvalim Osu ,tekst ili fotke Smile dobar dobar dobar
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3012
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 11:16

odlično, opet si u elementu Very Happy

lijepo napisano, fotke klasično dobre dobar
a Vespa - pa ona je pravi klasik Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3862
Godina imam : 32
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 11:58

bas mi je nedostajalo ono Stainovo izlaganje popraceno strasnim slikama dobar

Vespa je mrak Very Happy
[Vrh] Go down
jsimic
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 584
Godina imam : 47
Prebivalište : Split
Vozim : yamaha road star warrior 1700
Na forumu od : 05.01.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 11:59

Prva liga dobar dobar
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 5068
Godina imam : 55
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 14:13

sva sreca pa znas napraviti jebeno fine fotke, inace bi smece ispalo u svom punom sjaju!
:P
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
magna
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 8655
Godina imam : 44
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Iron, Vespa GT 200
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 17:20

Very Happy
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 8655
Godina imam : 44
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Iron, Vespa GT 200
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 17:25

Btw ja jos nisan sjeo na hondu otkako sam poceo voziti vespu.
A na vespi se osjecam kao ti iako sam da 20 cm nizi. Dok vozim vespu imam osjecaj da vozim dva motora, prvi ja vozim drzeci ga za upravljac a drugi se nekontrolirano backa isppd mene
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2821
Godina imam : 48
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sub 31 oľu 2012, 18:44

Svaka čast , sve je na svom mjestu, tekst, slike i razmišljanja!! dobar dobar
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2784
Godina imam : 44
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN900 Vulcan Classic 2006.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 01 tra 2012, 00:00

Prekrasan osvrt, Stain!!! Lijepo napisano iz prve ruke! I... stvarno ti je lijepa ta crvena Vespica dobar
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 538
Godina imam : 41
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 01 tra 2012, 01:35

Vespa, tekst,slike,.... king
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2945
Godina imam : 905
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 10:00

...jučer sam provozao VN-a nakon 2 tjedna druženja isključivo sa Vespom! To nije normalno, mislim dobar je osjećaj ali to je veliko, teško i neupravljivo Very Happy Do prije par tjedana sam se na njemu vozio kao na biciklu?! Nevjerovatno mi je da recimo par mjeseci ne vožnje nikakvog dvokotača naprave puno manju štetu, nego dva tjedna vožnje potpuno drugačijeg motora.... Shocked

[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 10:17

Kako predivna Vespica! dobar
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 3012
Godina imam : 50
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 11:12

[quote="stain"]...jučer sam provozao VN-a nakon 2 tjedna druženja isključivo sa Vespom! To nije normalno, mislim dobar je osjećaj ali to je veliko, teško i neupravljivo Very Happy Do prije par tjedana sam se na njemu vozio kao na biciklu?! Nevjerovatno mi je da recimo par mjeseci ne vožnje nikakvog dvokotača naprave puno manju štetu, nego dva tjedna vožnje potpuno drugačijeg motora.... Shocked

quote]

počneš se navikavati na nešto drugačije Very Happy
ma, uživaj u oboje dobar

btw dobra fotka
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2181
Godina imam : 45
Prebivalište : Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 11:42

Još malo pa će cro-chopper forum postati cro-chopper-vespa forum. Smile))

Uvijek su mi se Vespe sviđale, ali za drugi motor u garaži. pljuga

Provozao sam jednu davnih dana, čak sam i dosta znao o njima. Mislim da je model 150 bio sklapan u Piaggiovoj podružnici u Indiji, bio je tad i nešto povoljniji od onih iz Italije. Vespa-znalci, ispravite me ako griješim.

Fotke su super.
[Vrh] Go down
http://www.hr-kamioni.com
stain
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2945
Godina imam : 905
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 11:46

Skoro si u pravu, postoje i Talijanski i Indijski model 150-tice T5 i LML su Indijske varijante...
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2784
Godina imam : 44
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN900 Vulcan Classic 2006.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   ned 08 tra 2012, 22:54

...a VN još nije promijenio vlasnika??? Nisam nikada vozio Vespu, ali nakon Magne i tebe baš me zanima kako je to za voziti...
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
stain
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2945
Godina imam : 905
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   uto 10 tra 2012, 15:43

Ne, za sada je VN ostao u garaži... Tko zna, možda ga i ostavim sebi Smile
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum


Broj postova : 2784
Godina imam : 44
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN900 Vulcan Classic 2006.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sri 11 tra 2012, 07:22

roker roker roker Lijepo!
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
puksy
man
man


Broj postova : 295
Godina imam : 46
Prebivalište : Zagreb
Vozim : NEŠTO!
Na forumu od : 26.08.2008

PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   sri 18 tra 2012, 14:28

A jadna nam majka No
[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**   Today at 01:23

[Vrh] Go down
 
Vespa PX 150 by Stain **NOVO str. 2**
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 2 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Alfa Romeo (official topic)
» nemirna beba
» Hrvatska nogometna reprezentacija
» Chuck Norris vicevi
» Ideje za kolače

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
CROATIA-CHOPPER-CUSTOM-CRUISER-FORUM :: Welcome (dobrodošli) Bikers :: Moj bike- "My bike"-
Forum(o)Bir: