Moje prerade i nadogradnje na motoru su počele 2005. kad sam motor i kupio i traju do dan danas. Za predstojeću zimu imam u planu nekoliko značajnih promjena.
Motor kad je tek došao - još na probnim tablama. Bisage su bile kupljene unaprijed, naslon je došao kao dodatna oprema - free of charge.

Kao dodatna oprema su došli i kromirani poklopci sa strane kao i nosači za bisage.

Odmah sam primjetio da bisage ne drže oblik te sam ih dao iznutra obložiti debljim limom.
Sada su toliko čvrste i jake da kad me auto opalilo direkt u njih njima ništa nije bilo a iskrivio se kromirani nosač iza njih.
Naredna nadgradnja je bio gepek koji je kupljen u yamaha shopu u Sarajevu. Prvi i zadnji put da sam sa njima išta imao.
Slijedeća promjena je bila ugradnja platformi za suputnika. Kupljene u Louisu, odlična stvar.
U toku sezone izbijam prigušivače na auspusima.
Iste zime dakle 2005/06 kupujem prvu ape hanger guvernalu kao i viši sissy bar jer je onaj koji je došao bio prenizak. Sissy bar kupljen u USA u Yamahi, backrest upright high.
U proljeće mijenjam guvernal, pri čemu ostavljam fabričke sajle i strujne kablove. Odmah nisam zadovoljan jer to sad izgleda malo neuredno sa svim tim crnim žicama i kablovima...

Isto tako mi se ne sviđa što su rebra na cilindrima od pola crne boje pa ih farbam u metallic.
Iduće zime 2006/07 preko svojih prijatelja koji rade u NATO bazi u Sarajevu vrlo povoljno nabavljam Cobra Higway Bar, zajedno sa Iso Highway Pegs kao i najveću modifikaciju do sada a to je Kuryakin Hypercharger.

Ujedno potpuno mijenjam Bridgestone gume koje su došle sa motorom jer su shit, a kupujem Dunlop D404 OEM koje su sasvim OK.
Bajk sa novim gumama i instaliranom hyperchargerom

Nakon instalacije hyperchargera, bajk ide neprepoznatljivo, mnogi su ostali frapirani nakon što me nisu mogli uhvatiti sa mnogo jačim makinama. Pomenutu preradu, pod uslovom da se uradi kako treba, preporučujem svakom, na čijem je motoru ista moguća.
U zimu 2007/08 nabavljam novi volan ovaj put pae hangers 16 " ili cca. 41 cm, uz odluku da promjenim sve sajle i kablove, te da struju sprovedem kroz guvernal.
Nabavljam custom rađene Barnett sajle za gas i kvačilo, kao i pancirno kočiono crijevo sa nastavcima. Ujedno nabavljam i Kuryakin ISO Grips sa spikeovima.

trenutni izgled motora je ovaj

i to nije kraj, za ovu zimu imam velike planove i to:
ovakvi koferi

ovakvi auspusi

ovakvi riseri (dakle još mi volan nije previsok

)

Mustang sjedište

i WWW gume.

Vidimo se kad to sve postavim